Kauniita unia Enkelikissa

Huhtikuu oli todellinen muutosten kuukausi. Elämää on syntynyt ja ihmisiä eronnut, ja me jouduimme luopumaan rakkaasta, rakkaasta kissastamme viikko sitten. Vappuviikonloppu oli yksi raskaimmista ikinä, ja suru on ollut todella kovaa. Kissamme oli meille enemmän kuin kotieläin tai perheenjäsen, se oli meille kuin pikku enkelikissa ❤ Vielä viikkoa myöhemmin itken joka päivä, sillä kaipaan pientä vauvaani niin paljon.

 

Savannah-kisu lakkasi syömästä kun olimme Kroatiassa ja kun pääsimme kotiin, hän oli laihtunut paljon ja oksensi usein joten veimme hänet lääkärille. Siellä hänellä todettiin munuaisten vajaatoiminta joka oli todella vakava, joten seuraavan viikon ajan veimme häntä joka päivä tiputukseen saadaksemme munuais-arvoja laskemaan. Viikossa arvot laskivatkin melko hyvin, mutta jäivät kuitenkin korkeiksi. Koska Savannah pelkäsi eläinlääkäriä todella paljon, päätimme ettemme vie häntä sinne enään vaan hän saa nauttia viimeisestä ajastaan kotona rakkauden keskellä. Emme tienneet, elääkö hän viikon vai useita vuosia, joten seuraavat kolme viikkoa olivat melko piinaavia, kun seurasimme hänen vointiaan ja toivoimme parasta. Hän voi oikein hyvin, vaikkakaan ei enää leikkinyt normaaliin tapaan vaan oli ennemminkin rauhallinen ja rakastava. Hän tuli lähelle paljon enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja välillä tunsin, että hän tuli sanomaan meille hyvästejä. Silti hän jaksoi hyvin ja meni parempaan kuntoon joka päivä, joten tunsimme toivoa. Viime perjantaina tulimme kuitenkin kotiin vastasyntynyttä vauvaa katsomasta, kun Savannah alkoi ramppaamaan vessassa uudestaan, aivan kuten hän teki kun sai virtsatietulehduksen. Soitimme päivystävälle eläinlääkärile ja veimme hänet sinne, toivoen että saisimme uuden antibioottikuurin. Mutta juuri kun tulimme sisään hoitohuoneeseen Savannah oksensi, mitä hän oli tehnyt jo edellisenä päivänä. Oksentelu, virtsatietulehdukset ja liika juominen ovat kaikki oireita munuaisten vaaatoiminnasta, joten lääkäri oli sitä mieltä, että meidän kannattaa miettiä tarkkaan, miten kauan haluamme häntä enään pitää täällä.

 

Saimme hetken aikaa miettiä ja keskustella ja kyyneleet valuen päätimme, että Savannah voisi paremmin kissa-taivaassa kuin sairaana täällä. Päätös oli kamala mutta tunsin, että se oli oikea päätös. Savannah sai levätä sylissäni koko ajan kun lääkäri rauhoitti hänet, sitten nukutti ja lopuksi antoi viimeisen lääkkeen. Savannah oli täysin rauhallinen koko ajan ja tunsin, että hän oli valmis jatkamaan matkaansa. Halasimme häntä, juttelimme hänelle rauhallisesti ja silitimme koko ajan. Hän oli rakkauden ympyröimänä ja turvassa.

 

Ajoimme keskellä yötä Hankoon, sillä halusimme haudata hänet vanhempieni pihalle. Ajomatka oli rauhallinen ja kaunis. Ulkona oli pimeää ja eläimet juoksivat tiellä ja tien vierellä, mutta tilanne oli silti rauhallinen ja kaunis. Tunsimme surun lisäksi rauhaa, sillä tiesimme että hänellä on nyt hyvä olla. Aamulla hautasimme rakkaan, kauniin ja ihanan Savannan. Koristelimme haudan ja kävimme siellä monta kertaa päivässä, joka aamu ja joka ilta. Itkimme todella paljon. Suru on sanoinkuvaamattoman suurta. Ikävöin rakasta kisuamme niin paljon. Mutta tunnen hänet ympärilläni. Tiedän, että hän on kanssamme koko ajan. En ole ikinä aikaisemmin kokenut samanlaista yhteyttä, mutta näen nyt paljon uutta. Savannah ei ollut vain kissamme, vaan enkeli. Hän oli minun kanssani vaikeat vuodet ja nyt kun olen taas löytänyt itseni, oli hänen aika jatkaa matkaansa. Hän oli niin kaunis ja viisas, erinlainen kuin muut kissat. Rakkaus meidän kaikkien väillä oli niin suurta, että harvoin olen kokenut olevani rakkauden ympyröimänä yhtä paljon kuin nyt. Rakastimme kissaamme niin paljon. Kun katson taaksepäin tilannetta eläinlääkärillä ja sitä hetkeä, kun lääkäri kuunteli Savannan sydäntä ja totesi sen pysähtyneen, näen sen uudella tavalla. Me halasimme toisiamme Tonyn kanssa ja itkimme. En muista tilannett tarkkaan, sillä näen sen eri tavalla nyt jälkeenpäin. Näen meidät enkeleiden ympyröimänä. Tunsin jo silloin jotain suurta, mutta nyt näen kymmeniä enkeleitä meidän ympärillämme kun ajattelen sitä hetkeä. Rakastimme kissaamme niin paljon, että saimme tukea siihen hetkeen kun jouduimme hänet hyvästelemään. Enkelit hakivat Savannan kotiin, sillä hänkin oli enkeli. Hän rakasti minua ja myöhemmin Tonya, ja antoi meille tukea. Sinä hetkenä, kun istuimme kaikki autossa – minä, Tony, Junior-kissa ja Savannah, näin ekaa kertaa kokonaisuuden. Näin hänet paljon suurempana kuin useimmat eläimet. Näin miten hän oli minun kanssani vaikeat ajat auttaen, rakastaen ja tukien minua. Näin miten hän opetti Tonylle rakkautta. Näin hänet suurempana kuin koskaan ennen ja tiedän, että hän oli enemmän kuin pelkkä kissa. Hän oli koko ajan enkeli-kissa.

 

Enkeli-Savannah

 

Kaverukset ❤

 

Viimeisiä hyvästejä antamassa

 

Ikävöimme häntä suuresti, mutta tunnen myös iloa. Iloa ja kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä hän meille antoi ja opetti. Savannah muutti koko elämäni ja opettaa minua vielä kuolemansa jälkeenkin. On ihmeellisä, miten rakkaus niin pientä eläintä kohtaan voi olla niin suurta ja kaiken kattavaa. Suru helpottuu ajan myötä, mutta rakkaus ei ikinä, ikinä katoa.

 

Nuku hyvin, mamman enkelikissa.

Mainokset

3 thoughts on “Kauniita unia Enkelikissa

  1. Oman kissani, Sipsun, kuolinpäivänä sain sähköpostiini linkin tästä blogikirjoituksesta… Se on niin surullisen kaunis, että voisin allekirjoittaa sen… saman suuren rakkauden ja kaipauksen, mistä kerrot tässä itkettävän ihanassa muistokirjoituksessasi. Voimia ja jälleennäkemisen toivoa teille!

    Tykkää

    1. Kiitos kommentistasi! Minulle tuli ihan kyynel silmään ja kylmät väreet sitä lukiessa. On kaunista, miten näistä pienistä asioista voi huomata että universumi huolehtii meistä koko ajan ja yhdistää meitä ♡ Kiitos kauniista sanoistasi!

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s